Kadir Gecenizi Tebrik Ederiz
23:29 | Author: OnlineGiresun
Kadir Gecesi, bir ömre bedel gecenin adıdır... Kadir, kadrini bilenlerin gecesi.

Kadir Gecesini “Kadir Gecesi” yapan da Kur’an’dır. Çünkü Kur’an bu gecede doğdu. İşte bunun için Yüce Yaratıcımız “Bin aydan daha hayırlıdır Kadir Gecesi!” der Kadir Suresinde.

Yüce Rabbimizin Kadir'e bakışı böyle. Bu durumda Kadir'e Allah'ın baktığı gibi bakan insan, Kadir'in kadrini bilen insan demektir. Onu sıradan bir gece gibi gören kişi ise sadece nasipsizdir. Kadir Gecesinin diğer gecelerden bir farkı da Ramazan’da gizlenmiş olmasıdır ki Müslüman Ramazan’ın her gecesini kadir bilsin.

Hadis-i Şeriflere bakıldığında bu gecenin kuvvetle muhtemel Ramazan'ın son 10 gecesinde olabileceği ve en meşhur rivayete göre de 27. gece olabileceği belirtilmektedir. Ve İslam Aleminde ve özellikle ülkemizde 27. Gece Kadir Gecesi olarak idrak edilmektedir. Biz de kadir gecenizin size, ailenize ve tüm insanlık alemine hayırlar getirmesini diliyoruz.
|
This entry was posted on 23:29 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: