GİRESUN'DAN 583 KİŞİ HACI OLACAK
23:07 | Author: OnlineGiresun
Giresun Müftüsü Necati Akkuş, bu sene Giresun'dan 583 kişinin hacca gideceğini söyledi.

Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye ek 40 bin kontenjan daha verdiğini hatırlatan Müftü Akkuş, "Kabe etrafındaki inşaat dolayısıyla Suudi Arabistan yönetiminin bu sene ek kontenjan vermeyeceğini tahmin ediyorduk. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığımız'ın (DİB) girişimleri sayesinde 40 bin ek kontenjan daha verildi." dedi. Giresun'da bu sene 4 bin 800 kişinin hac için ön kayıt yaptırdığını dile getiren Akkuş, ilk kayıtta bu kişilerden sadece 322 tanesini alabildiklerini kaydetti. Türkiye geneline verilen 40 bin ek kontenjandan Giresun'a 261 kişi düştüğünü ifade eden Akkuş, ek kontenjanla birlikte 2008 yılında Giresun'dan hacca gönderecekleri toplam hacı sayısının 583 olduğunu söyledi.

Hac organizasyonunun yüzde 60'ının Diyanet, 40'ının da A sınıfı acenteler tarafından yapıldığını hatırlatan Müftü Akkuş, "Giresun Müftülüğü'ne hac için başvuran 4 bin 800 hacıdan bu sene ancak 583'ünü hacca göndereceğiz. Bu, geçtiğimiz senenin biraz üstünde. Ümit ediyoruz ki, önümüzdeki senelerde daha rahatlatıcı kararlar ve formüller alınır, bu 4 bin 800 kişi de hacca gidebilir." dedi. (CİHAN)

This entry was posted on 23:07 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: