Bayram trafiğine dikkat!
17:06 | Author: OnlineGiresun

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Giresun Şube Başkanı Cevdet Turan, Ramazan Bayramında trafikte felaketler yaşanmaması için sürücülerin mutlaka trafik kurallarına uyması gerektiğini söyledi.

Turan, yaptığı açıklamada, bayram süresince özellikle şehirlerarası yollarda yaşanacak yoğunlukla birlikte trafik kazalarının mey-dana gelebileceğini belirterek, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Sürücülerin mutlaka trafik kurallarına uyması gerektiğini vurgulayan Turan, açıklamasında şunları söyledi:

“Trafik kuralları insan haya-tını trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı koruyan uluslararası kurallardır. İnsanlar bazen ulaşacağı yere bir saat erken gitmek pahasına geri dönüşü olmayan felaketlerle karşılaşabiliyorlar. Kazalar, bay-ramlarda araç trafiğiyle birlikte artıyor. Ramazan Bayramı süresince ve özellikle sonrasında trafikte felaketler yaşanmaması için sürücüler mutlaka trafik kurallarına uymalıdır.”

Trafik kazalarında en önemli faktörlerden birinin alkollü araç kullanımı olduğunu ifade eden Turan, istatistiklere göre alkollü sürücülerin kaza yapma olanın 30 kat arttığını ifade ederek, “Trafik kazaları aniden meydana gelen ve bazen aileleri yok eden bir felakettir. Bu konuda sürücülerimize büyük görevler düşmektedir” dedi.

Emniyet kemeri kullanmanın can kaybı ya da yaralanmaları büyük oranda önlediğine dikkati çeken Turan, “Vatandaşlarımız emniyet kemerini sadece şehirlerarası yollarda trafik polisinin ceza uygulamasından kurtulmak için değil, can güvenliği için her yerde takmalı, emniyet kemeri kullanımı alışkanlık haline getirilmelidir. Ayrıca sürücülerimiz uykusuz yola çıkmamalıdır” diye konuştu.
This entry was posted on 17:06 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: