İşte MHP'nin Giresun Merkez adayı
23:39 | Author: OnlineGiresun
http://www.kenthaber.com/Resimler/2008/12/04/00067420.jpg

Siyasi partilerde, 2009 Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde aday belirleme çalışmaları sürerken MHP, 21 il'de ve 461 ilçede belediye başkan adaylarını belirledi.

MHP, yerel seçimlerde partiden belediye başkan adayı olmak üzere başvuruda bulunan aday adaylarıyla ilgili “Ön Değerlendirme Kurulu”nun inceleme ve değerlendirmelerini Başkanlık Divanı'nda görüştü ve belediye başkan adaylıkları netleşen isimleri açıkladı. 21 ilde ve 461 ilçede belediye başkan adaylarını belirleyen MHP,Giresun Merkez'de ALİ KARA'yı aday olarak gösterdi.

..
Giresunspor Başkanı Olgun Peker
23:37 | Author: OnlineGiresun
http://www.kenthaber.com/Resimler/2008/12/04/00067394.jpg

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Giresunspor'da, kulüp başkanlığına Olgun Peker seçildi.

27 Kasım tarihinde FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğü Merkez Lokali'nde 571 delegenin 110'unun katılımıyla gerçekleştirilen Giresunspor'un Olağanüstü Genel Kurul'unda yönetim kurulu için aday çıkmamış, kulüp divana kalmıştı. Giresunspor'da ertelenen seçim maddesi bugün FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğü Merkez Lokali'nde gerçekleştirildi. Seçime Olgun Peker başkanlığındaki tek listeyle gidildi.


Peker, tüm delegelerin oyunu alarak Giresunspor Kulüp Başkanlığı'na seçildi. Olgun Peker'in listesinde Beşiktaş'ın eski genel menejeri Sinan Engin de yer alıyor.
Olgun Peker başkanlığındaki Giresunspor Yönetim Kurulu'nda şu isimler yeralıyor:
"Sinan Engin, Ferhat Abidinoğlu, Ahmet Külekçi, Ali Akdağ, Cevdet Karataş, Mehmet Sarıgöl, Gökalp Kasapoğlu, Nevin Atamer Okumuş, Fatih Sandal, İhsan Yarkın, Ercan Durhan, Hasan Yılmaz, Ömer Aydın, Serdar Kırömeroğlu, Bahtiyar Karakoç, Turgut Saraçoğlu, Naim Aygün, Sefer Bayramoğlu, Öznur Eriş ve Enver Yılmaz"

İha
Kurbanlık hayvanlara kemençe müziği
23:34 | Author: OnlineGiresun
http://www.kenthaber.com/Resimler/2008/12/04/00067217.jpg

Giresun'da, kurbanlık yetiştiricisi Gültekin Uyanık, ahırında hayvanlarına kemençe müziği dinleterek hayvanlarının daha az yem tüketmelerini, böylelikle et veriminin artmasını sağlamayı hedefliyor.


Giresun merkeze bağlı Akıncı köyünde ailesiyle birlikte 7 yıldır kurbanlık hayvan yetiştiriciliği yapan Uyanık, 2004 yılında ahırında çalıştıkları sırada eğlence olması için kurdukları müzik sisteminin zamanla hayvanları olumlu yönde etkilediğini fark ettiklerini belirtti. Özellikle kemençe müziği çaldığı sırada hayvanların streslerinin azaldığını ve sakinleştiğini gördüğünü anlatan Uyanık, "Bunun üzerine internette araştırma yaparak, müziğin hayvanlar üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu öğrendik. Hemen uygulamaya koyduk" dedi.


Sabah ve akşam olmak üzere günde 3-4 saat hayvanlarına müzik dinlettiklerini belirten Uyanık, şöyle konuştu: "Müzik uygulamasını başlattıktan sonra olumlu yönde verim almaya başladık. Hayvanlarımız daha az yem tüketir oldu. Buna karşılık kilo alımları hızlandı, et verimlerinde gözle görünür bir artış sağlandı. Şu an çok fazla bir ekonomik gelir artışı olmasa da, gelecek yıllarda uygulamamızın meyvelerini alacağız" diye konuştu.


Uyanık, hayvan yetiştiricilerine bu sistemi tavsiye etti.

iha